Zeba

Loading...

Loading...

zeba

Muška šljuka pjeva najmanje šest mjeseci u godini, od veljače do srpnja.

Chaffinch (Fingilla coelebs). Previše žestoka, sumnjičava, kokoš je uvijek na mjestu gdje može brzo pobjeći u slučaju opasnosti. To mjeri 18 cm, teži od 19 do 24 g i može živjeti do 12 godina.

Sve boje

  • Trbuh i obraze povlačenjem ruže.
  • Smeđa leđa (zeleno maslinovo ulje za žene).
  • Dvije bijele šipke na crnim krilima.
  • Tamno sivi rep.
  • Kapica i vrat plavo-sivi (smeđe zeleno u ženki).

Njegovo stanište

  • Nalazi se u šumama širokog lišća i crnogoričnih drveća: treba imati prostor između stabala.
  • Također posjećuje parkove, velike vrtove, voćnjake, živice i može se vidjeti u bendovima u kultiviranim područjima.
  • Zimi se povezuje s drugim pticama (drugim vrstama finches, vrapci...), s kojim on tvori velike bendove za hranu.
  • To je insektivno osobito tijekom sezone uzgoja. On traži pauke, insekte, gusjenice, beskralješnjake...
  • Ostatak vremena, on se hrani sjemenom (voli sjeme repice), pupova, bobica.
  • Doći će do jaslice kako bi oporavio sjemenke s pahuljama na zemlju, a vi ćete biti zahvalni ako ostavite mu jabuke.

Njegovo pjevanje

  • Njegova pjesma je snažna i uključuje razne procvate.
  • Muškarac je jedini koji pjeva. Imajte na umu da njegovo pjevanje može biti različito ovisno o regiji ("lokalni dijalekti").

nemojte zbuniti sjevernu finch

Nemojte zbuniti... Sjeverna Finch

Njezina više krupna glava od pahuljica može napraviti razliku. Vidljivo je kod kuće, posebno zimi, gdje se često kreće u bendovima iznad polja.

Malo više

Tijekom sezone parenja, mužjak je vrlo agresivan i brani svoj teritorij gorčinom. Međutim, sve nije u ružičastoj paru: mužjaci i ženka buntovnici u izobilju, a udvaranje čak može ponekad završiti šakom!

Loading...

Video: ZEBA - VECE JE NASE (OFFICIAL VIDEO).

Loading...

Podijelite Sa Prijateljima