Vrtni Dizajn: Mir U Vrtu U New Yorku

Ispred velikog prozora zaljeva, vrtna soba, uočena kod Fermoba od strane krajolika, poziva mještane da uživaju na otvorenom...

Izgrađen 1920-ih godina, ova je malena kuća željno očekuvala obnovu. U krajoliku vrtlar Julie Farris, iz XS Space agencije, da je osjetljiva zadaća oblikovanja vrta pala. Zbog zauzet raspored, vlasnik mjesta imao samo jedan uvjet, praktičnost, Kao rezultat toga, Julie Farris je dizajnirao ovaj vrt za njegu, koji ostaje zelenim tijekom cijele godine.

Elokventan prije i poslije.
1 - Djevica zemlja bilo koje vegetacije na kojoj će biti raspoređene više razina.
2 - U novom vrtu: iz pravokutnika drvenog drveta uklesanog u stijene, s bijelim vapnenačkim oblogom, dvorišna kuća ove kuće koja datira iz 1920-ih ponudila je kompletnu preobrazbu.

Odvedi drvo

Cortenov čelik, vapnenački sloj i čipovi oblikuju trilogiju materijala ovog aranžmana koji se usredotočio na svijetle tonove kako bi osvijetlio dvorište zatvoreno zgradama.

Mnogi dvorišta sada su inspirirani japanskom praksom tsubo-Niwa, mali japanski gradski vrtovi. Svojim minimalnim stilom, prirodnim materijalima i jasnim crtama, prostor koji je dizajnirao Julie Farris uklapa se u ravnu liniju ovih pogodnosti... dok ističe tipično zapadni grm: šimšir. "To je zimzeleni grm koji zahtijeva malo održavanja: stavite ga u kontejner Corten čelika i postaje skulpturalni objekt". Pogotovo jer prostor igra na kontrastima: "Limestonska obloga osvjetljava sirovi izgled koraljnog čelika, a tamnozeleno od plantaže uzima olakšanje zahvaljujući ovoj bijeloj kamenoj podlozi."

Zatvori bez zamračivanja

Na dnu vrta, klupa ima prednost intimnosti i svjetlosnih efekata stvorenih bambusovim zaslonom.

Okružen gradom, ovaj mirni vrt ostao je izložen svim očima, zbog mnogih vis-à-vis: "Jedna od poteškoća bilo je stvoriti intimnost bez da postane previše mračno". objašnjava Julie Farris. Kao rezultat toga, landscaper stoga odlučio za vitko stabljike bambus putem zatvaranja: "Bambus je nevjerojatna biljka: osim što ima veliku prozirnost, lišće je i dalje zeleno u svim godišnjim dobima, malo je predviđeno na dnu biljke da se proširi na vrhu stabljike". Sadržan na periferiji vrta, omogućava stvaranje zaslona bez preuzimanja previše prostora na tlu. Pozornost, zbog eksplozivnog rasta, bolje je kontrolirati njegovu invazivnost od plantaže, s preprekom, ili u ovom slučaju, zahvaljujući jasno definiranim jami plantažama.

Produžite dnevni boravak u vrt

Tri koraka podižu dno vrta, koji, poput japanskih vrtova, vidi svoje biljke postavljene na postolje. Koristan razvoj vegetacije, koji prima više svjetlosti i može se vidjeti kada sjede... iz tatami sobe u dnevnoj sobi!

Julie Farris, nakon što je radio s arhitektima, prolaz iznutra prema van izvodi se gotovo neprimjetno zahvaljujući upotrebi istog materijala dnevne sobe u vrtu, kremastog vapnenca. Kako bi spriječili otjecanje, a evakuacija vode diskretno je smještena u kut vrta, dok automatsko navodnjavanje osigurava pravilnost opskrbe vodom. Samo je zasađen, ovaj mladi vrt je namijenjen da postane zelena: palisada u Ipeu uskoro bi trebala dobiti vitice minijaturne loze, dok u proljeće bijelim cvjetanjem Lagerstroemia umjesto toga, ponudit će svoju besprijekornu pozadinu.

Podijelite Sa Prijateljima