The Goldcrest

Goldcrest

Zlatna kaciga je toliko mala da se ponekad uvlači u cobwebs!

The Goldcrest (Regulus regulus), On je stvarno mali. To je također jedna od najmanjih ptica u Europi: ona mjeri oko 9 cm i teži samo 5 do 7 g. Njegova dugovječnost je 7 godina.

Sve boje

  • Olive natrag.
  • Bijelo-bež trbuh.
  • Na glavi, diadem narančastih pera u muškarcu, žuti u ženi, uokviren s dvije crne linije.
  • Crni i šiljasti kljun.
  • Oko kružilo u bijelom.

Njegovo stanište

  • Velika zimzelena (osobito smreka) su preferirano stanište za Goldcrest. No nalazi se i u velikim vrtovima i parkovima s jele, arišima, borovima...
  • Tvrdo drvo i grmovi također ga mogu skloniti tijekom migracija.
  • To je hiperaktivno! On je uvijek u pokretu, lepršavši u potrazi za njegovom malodušnošću.
  • Nije to veoma vidljivo zbog svoje male veličine, ali i zbog toga što ostavlja malo stabla u kojem se naseljavaju.
  • Tijekom udvaranja, mužjak podiže njegovu nadgrobnu ploču.
  • Sastoji se od insekata koji traži u lišću i pukotinama kora stabala. On često gleda naopako, položaj kojeg mu njegovi moćni prsti dopuštaju. On također jede pauke.
  • Ona troši malo sjemena i jede one koje nađe na zemlji. Može doći i jesti u vrtovima zimi.

Njegovo pjevanje

  • Njegova pjesma i njegov krik su vrlo akutni, do te mjere da se ponekad ne slušaju za neke ljude.

Malo više

Ako je Goldcrest aktivan i uznemiren u potrazi za hranom, to je zato što ima velike potrebe. Doista, mora svakodnevno konzumirati ekvivalent svoje težine u hrani, tj. Do 7 g. To predstavlja puno malih insekata i pauka!

Video: NATURE The Goldcrest, Regulus regulus.

Podijelite Sa Prijateljima