Drvo Golub (Columba Palumbus) Ili Goluba

Šumski golub (Columba palumbus) jedna je od najčešćih ptica u našim gradovima. To je najveći izbor golubova u Europi. Također je poznat kao goluba, popularna među lovcima na jugozapadu Francuske u migraciji neke od tih ptica u jesen.

Šumski golub (Columba palumbus) ili Palombe

Kako prepoznati golub golubova?

Drvo golub je velika ptica s modrim sive perje na leđima i glavi, a porastao je na prsa. Prepoznatljiva je sa svojim bijelim mrljama na vratu (osim golubića) i također bijele linije na svojim krilima i repu, više vidljiva kada je u letu. Njegovi pernici su glatki i svileni. Ona također priznaje divlji golub po svojim sporim pristupom kada se kreće na terenu.

Vrištanje i pjevanje golubova

Drvo golub je lako prepoznatljiva po svojim tipičnim gukanje, uglavnom potaknut muškaraca. Taj se povik služi tome obavijestiti svoga brata okupirano podrucje. On se može čuti tijekom cijele godine, a posebno u zoru.

Woodpigeon stanište

Drvo golub živi mnogo u selu u šumovitim područjima u gradu, ulicama, parkovima i vrtovima, gdje je još uvijek vrlo prisutna. Nalazi se posvuda u Europi. Međutim, nije isto ponašanje kao i svoje mjesto staništa. U ruralnim područjima, to je prilično plašljiva ptica, možda zbog lovaca koji su ga stabljici. Međutim, u centru grada, drvo golub nije nimalo uplašen prisustvom čovjeka. Naprotiv, on je vrlo blizak. uglavnom živi u bendovima koji okupljaju veliki broj pojedinaca.

Drvo golub živi mnogo u prirodi u šumovitim područjima u gradu

Moć golubova

Šumski golub je biljožeran. Hrani se uglavnom na terenu, kao i mnogi sjemena, bilja, pupoljci ili lišća. U ljeto, ona također jede voće, dok je on favorizira plod bukve i žira u jesen.

On je čest posjetitelj sa svojim mačićima breze i bršljana s voćem.

Uzgoj grožđa

Ženski divlji golub izgradio relativno kratkom postupku gnijezdo između travnja i rujna, na grani stabla ili na tlu, skriven u vegetaciji. Ženka polaže svoja jaja divlji golub, dva u broj, u travnju ili svibnju. Ona ima između 2 i 3 gnijezda godišnje. Ovu jajnu stanicu pokrivaju oba roditelja oko 17 dana. Nakon rođenja, pilići su hranjeni od muška i ženska s izlučivanjem na temelju mješavine pre-probavlja sjemena, pod nazivom „golub kaša”, drže u svojim usjeva. Pilići ostavljaju gnijezdo nakon tri tjedna.

Je li golub goluban ili štetan za vrt?

U selu je divlji golub smatra štetnim, posebno u zimskim mjesecima, jer je napravio ogromnu štetu uljane repice ili žitnih polja, među ostalima. U urbanim područjima, često se vidi na travnjacima vrtova gdje je pokupi sjeme za hranu. U proljeće, ona se također dogoditi da jedu pupoljke i cvjetove biljaka i drveća u vrtovima. U povrtnjaku, može sletjeti na grani stabla pratiti sjetvu, posebno onih grašak on će se oporaviti za hranu.

Podijelite Sa Prijateljima